SaniTurn: het draaiende openbare toilet

Het SaniTurn System

SaniTronics heeft SaniTurn ontwikkeld, het draaiende toilet dat altijd een gegarandeerd schoon, droog en fris toilet biedt aan elke bezoeker. Desgewenst doet het systeem dat 24/7 zonder pauzes en sneller en schoner dan de beste toiletjuffrouw dat zou kunnen.

Toilet dubbel uitgevoerd

Het toilet wordt daarom dubbel uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er naast de toiletpot in de gebruikersruimte ook een toiletpot in de technische ruimte aanwezig is. Zodra een bezoeker de unit verlaat en de deur vergrendeld is, draait de toiletpot -na doorgespoeld te zijn- automatisch door naar de technische ruimte. De schone pot daar komt nu terecht in de gebruikersruimte.

Vloerreiniging

Tegelijkertijd wordt de vloer gereinigd. Door de unieke samenstelling daarvan, vergelijkbaar met ZOAB, is deze direct na de spoeling al weer droog en beloopbaar zonder dat er voetsporen o.i.d. achterblijven. Dit alles duurt slechts 20 seconden waarna de deur wordt vrijgegeven voor de volgende bezoeker.

Hogedrukreiniging

In de technische ruimte wordt tijdens de draaiing al gecontroleerd of de pot wel goed is doorgespoeld. Aansluitend wordt deze zowel van boven, in de pot en aan de buitenzijde volledig onder druk gereinigd. Door een middel toe te passen op basis van enzymen en micro-organismen, deze worden actief zodra ze met water in aanraking komen, worden ook alle bacteriën onschadelijk gemaakt.

In het systeem zijn de nodige beveiligingen ingebouwd. Deels om te voorkomen dat een gebruiker schade en hinder ondervind van het systeem en deels om schade aan het systeem te voorkomen.

24/7 online controle

Het geheel wordt via een computer aangestuurd en communiceert zelfstandig naar de beheerder toe in het geval van een storing. De beheerder kan op zijn beurt ook communiceren met de unit. Praten met een toilet hoe bijzonder is dat!