‘Tekort aan openbare wc’s in Nederland’

Muziekkoepel Beeklustpark Almelo krijgt openbare toiletten-SaniTronics Openbare Toiletten-Zelfreinigende Openbare Toiletsystemen-Automatische Openbare Toiletten-Nieuwsblog
Muziekkoepel Beeklustpark Almelo krijgt openbare toiletten
13/01/2017
Toon alles
Tekort-Openbare-WC's-In-Nederland-SaniTronics Openbare Toiletten | Zelfreinigende Openbare Toiletsystemen | Automatische Openbare Toiletten | Nieuwsblog

Maag Lever Darm Stichting: te weinig openbare toiletten

Volgens de Maag Lever Darm Stichting is er een tekort aan openbare toiletten in Nederland. Vooral voor mensen met een ziekte aan het spijsverteringskanaal kan dat problemen geven.

Donderdag is er in Amersfoort een conferentie over het aantal openbare en semi-openbare sanitaire voorzieningen. De Maag Lever Darm Stichting organiseert die samen met patiëntenorganisaties. Ze willen de problemen verder inventariseren, uitvinden hoe andere landen deze kwestie aanpakken en vooral ideeën verzamelen om het wc-tekort in ons land te lijf te gaan.

De app Hoge Nood

Organisaties die hun w.c. open willen stellen, kunnen dat al wel aanmelden voor de app Hoge Nood, waardoor belangstellenden dit sanitair kunnen vinden via hun smartphone. Er zijn al zo’n 5.000 voorzieningen te vinden via de app.

De wc-conferentie is ook een oproep: bijvoorbeeld aan winkels om hun toiletten, eventueel tegen betaling, waar mogelijk open te stellen.

Online petitie

De Maag Lever Darm Stichting maakte uit de data van de app al op dat je in Amsterdam het minst hoeft te zoeken, maar dat het in bijvoorbeeld Tilburg en Zwolle echt speuren geblazen is. Maar hoe het ook zij, er moet nog meer openbaar sanitair bij.

Nu.nl verhaalt verder in het artikel ‘Tekort aan openbare wc’s in Nederland’.

SaniTronics
SaniTronics
SaniTronics Online

Reacties geven is niet mogelijk.