Gebrek en ontoegankelijkheid van toiletten

Goede openbare sanitaire voorzieningen zijn broodnodig, maar ze zijn volgens Stedelijk Interieur zelden onderdeel van discussie over aantrekkelijke binnensteden. “Niet alleen het gebrek aan toiletten in de openbare ruimte, ook de ontoegankelijkheid van toiletten in winkels en horecagelegenheden zorgt voor een ondermaats niveau van gastvrijheid.”

Vakblad Stedelijk Interieur organiseert in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting en diverse patiëntenverenigingen een bijeenkomst over de noodzaak én het nut van openbare toiletten in de binnensteden.

Waar is het openbaar toilet?

Belangstellenden die mee willen praten over hoe steden en winkelgebieden met eenvoudige ingrepen wél gastvrij kunnen worden, kunnen deelnemen aan de bijeenkomst met de titel ‘Waar is het openbaar toilet?’ op donderdag 26 januari in Amersfoort.

Amsterdam heeft eind vorig jaar de gouden toiletborstel in ontvangst genomen. Dit omdat de stad met 285 toiletten de meeste openbare sanitaire voorzieningen van alle steden in Nederland heeft.

Bijeenkomst Amersfoort

Interesse in de bijeenkomst: Waar is het openbaar toilet? op donderdag 26 januari a.s. 2017 van 09.30 tot 13.00 uur te Amersfoort? Leest u dan verder in Wat is het nut en de noodzaak van openbare toiletten?‘.

SaniTronics
SaniTronics
SaniTronics Online

Reacties geven is niet mogelijk.